Hibernia

Hibernia är ett klassiskt latinskt namn för den gröna ön Irland och det är även där som detta bordsspel tar plats. Spelet utspelar sig under den irländska järnåldern och är ett snabbt och enkelt krigsspel där det krävs ett välbalanserat och smart spelande. Spelet har gets ut av Closet Nerd Games och har varit tillgänglig för spelare sedan år 2011.Spelet är designat för tre till fyra spelare där maximal upplevelse fås då ni spelar fyra stycken. Åldersgränsen är satt till åtta år, vilket gör att det är ett utmärkt familjespel. Det är också relativt snabbspelat så att även de yngre spelarna klarar av att hålla koncentrationen genom hela omgången. Räkna med att avsätta 30-40 minuter för en spelrunda.

Ta makten över Irland

Spelet går ut på att ta makten över Irland och till din hjälp har du de fyra ledarna Munster, Leinster, Connacht och Ulster. Var och en av dem är ledare över ett av landets fyra kungadömen och ingen av dem skyr några medel för att lyckas gå som vinnare ut ur striden. För att vinna måste du ta dig igenom alla spelets olikfärgade regioner.

Prisvärt

Om du är intresserad av att testa Hibernia bör du vara medveten om att det inte är det enklaste spelet att hitta på marknaden, speciellt inte om du vill ha en svensk utgåva. Enklast är att vända dig till internet och därigenom skaffa dig ett exemplar på engelska. I jämförelse med flera andra spel tillhör Hibernia den lägre prisklassen med sitt pris runt 200 kronor.

Ett bra spel

Det som talar för Hibernia är att det är ett spel som inte tar flera timmar att spela och att alla familjemedlemmar från åtta år kan vara med och spela. Här är det tankeverksamhet som krävs och inte aggressiva handlingar. Priset är helt överkomligt men ha i åtanke att du med ett lägre pris även får lite lägre kvalitet på spelets olika delar.

Category: