Miogaro

Mystics of Midgard – Eller Miogaro?Blood Rage: Mystics of Midgard är ett brädspel som av någon anledning ibland kallas för Miogaro. Varför? Jo, den grafiska designern har var valt ett märkligt typsnitt där ”D” ser ut som ”O”, och därav är det många som läser som det som Miogaro, istället för Midgard. Sällskapsspelet släpptes år 2015 och har trots många felsägningar blivit populärt. Det kan spelas av mellan två och fyra spelare, helst över 13 år, och en spelrunda tar mellan 60 och 90 minuter. Som du kanske kan ana föreställer spelets figurer vikingar och andra karaktärer som är starkt förknippat med Midgård och nordisk mytologi.

Vad spelet går ut på och var det finns

Brädspelet Blood Rage: Mystics of Midgard är ett strategispel som hamnar inom genren krig och fantasy. Det går ut på att du ska samla olika ”mystics cards”. Korten föreställer olika karaktärer och ger dig olika egenskaper och fördelar att lyckas i spelet. Sedan ger du dig ut på slagfältet och erövrar olika delar med hjälp av dina kort. Vill du spela Mystics of Midgard är det relativt enkelt att hitta sajter online som säljer spelet, det kostar ungefär 230 kronor. Tänk bara på att skriva Midgard och inte Miogaro när du söker, det blir mycket enklare att hitta rätt då.

Andra roliga brädspel

Dator- och tv-spel har nästan utplånat brädspelen, åtminstone från våra medvetanden. Men det finns en rad roliga brädspel, likt Mystics of Midgard, och dessa ska inte underskattas. Det är oerhört roligt att bjuda över sina vänner och nörda ner sig i en fantasyvärld och försöka överlista varandra. Ett annat klassiskt och kul brädspel är Risk, det är dock mer tidskrävande än vad Blood Rage är. Är du ett fan av fantasy kan du också prova Magic: The Gathering, som påminner lite om Mystics of Midgard. Det är inte svårt att hitta roliga brädspel, tvärtom. Ge de klassiska brädspelen en chans och du kommer inte ångra dig!

Category: