Albion

Albion är ett gammalt rollspel som lanserades första gången 1995. Originalet var från början på tyska men översattes senare till engelska. Det är ett fantasyspel som har magiska inslag. Det var från början tänkt att lanseras för Amiga men dessa planer ändrades eftersom Commodore gick i konkurs kort efteråt.Året är 2230 och ett internationellt rymdskepp vid namn Toronto dyker upp i rymden. De som är ägare av skeppet tror att det finns råa material på en planet i närheten. Deras tanke är att de ska skövla alla tillgångar från denna planet på ett försök och bli rika.

Vad går spelet ut på?

Du spelar en man som heter Tom Driscoll och hans uppgift är att utforska planeten på förhand. När han är på väg får han problem med sitt rymdskepp och störtar ner mot planeten. Han upptäcker också att planeten inte är så öde som de har trott. Här finns många okända varelser och magi.Albion är ett klassiskt rollspel där du kontrollerar upp till sex karaktärer. Alla har såklart sina olika egenskaper och roller. När du är en av dessa karaktärer kan du upptäcka världen, slåss mot fiender, delta i samtal eller göra bytesaffärer. Du kommer också få poäng varje gång du vinner över en fiende.

Hut mottogs spelet?

När Albion kom fick de generellt sett ganska positiva recensioner från recensenterna. En journalist som skrev för Pc World i USA kallade spelet ett roligt och involverande rollspel. En annan journalist prisade spelet för den långa speltiden och för att det var så underhållande att spela. Det har även nominerats till flera priser.Andra journalister kallade det för en ljuspunkt bland alla rollspel som inte levde upp till förväntningarna under denna period. Det var väl genomtänkt och hade ett tydligt mål. Det var en perfekt blandning av en spännande historia, kluriga och roliga pussel samt strider och möjligheter att utforska planeten du rör dig på.

Category: